blog

Kinderen. Zo puur. Ongedwongen. Zichzelf. Ze poseren niet echt. Het ene kindje is rustig, het andere kindje ondernemend. Ze zijn de wereld heel anders dan volwassenen. Kinderen leg ik met veel plezier vast op beeld. Zal ik je een geheimpje vertellen? Kinderen fotograferen vind ik leuker dan volwassenen. Soms is kinderen vastleggen op beeld een flinke uitdaging, maar zo leuk om te mogen doen.

Een paar weken geleden mocht ik foto’s maken van kindjes op een kinderdagverblijf. We besloten om foto’s te maken in een park vlakbij het kinderdagverblijf. De kindjes kwamen met een grote bakfiets naar de plek gereden. ze gingen alleen of met een broertje/zusje op de foto. Ik nam twee grote kussens mee, twee kussens om tegen te zitten en wat plaids mee. Het ene kindje bleef rustig zitten. Het andere kindje ging staan, ging van links naar rechts op de zitkussens. Het was echt een uitdaging. Maar zo leuk1 De tweede dag besloten we om foto’s te maken in de tuin van het kinderdagverblijf. Het was even zoeken naar een goede plek omdat er een hek zichtbaar was. Wat heb ik genoten van deze twee dagen. In totaal legde ik 50 kindjes vast op beeld. Zo tof. Het is ook heel anders dan een standaard schoolfoto. Dat maakt het juist zo leuk. En in deze twee dagen zoveel mooie kindjes gezien. Leuke namen gehoord.


Klik op een foto om hem te vergroten. Grote foto’s zien er nog mooier uit.

Smash that cake. Wat denk jij? Was deze mooie taart kapot aan het einde van de shoot? Lieve Roxanne mocht op de foto voor een cakesmash. Samen met haar moeder Samantha versierden we de achtergrond. Alle attributen had Samantha in huis. Dus dat kwam goed uit. Ze maakte deze grote taart. Hij zag er zo mooi uit. De oma van Roxanne maakte haar schattige pakje en haarband. Wist je dat de sluier en een haarbandje van de bruidsjurk van haar oma komen? Ze heeft dat zo mooi gemaakt. Het zag er heel lief uit. Ik vind het zo leuk als mensen meedenken voor een fotoreportage. In het begin moest Roxanne even wennen aan de taart. Haar grote zus, Elise hielp mee. Ze pakte een lepeltje en deed daar een beetje botercreme op en ze gaf het aan Roxanne. Dat vond ze toch wel lekker. Later kreeg Roxanne zelf ook een lepeltje. Na een tijdje kreeg Roxanne de smaak te pakken en ging ze met haar vingertjes in de taart. We hebben veel gelachen. Veel foto’s gemaakt. Genoten. Het was een heerlijke fotoreportage. De taart is heel gebleven. Er is alleen wat botercreme afgehaald om Roxanne te laten proeven. En haar zusje zat er ondertussen ook van te snoepen. Na de fotoreportage liet ik Elise een hapje uit de taart eten. Dit heb ik natuurlijk meteen vastgelegd op beeld.

Lieve Samantha, wat heb ik genoten van jullie kinderen. Het zag er zo mooi versierd uit. Bedankt voor de gezellige middag.

De kransen van eucalyptus en gipskruid heb ik gemaakt. Deze kransen kan ik ook voor jullie maken als jullie dat graag terug willen zien in een fotoreportage. Daarin denk ik graag met jullie mee.

Klik op een foto om hem te vergroten. Grote foto’s zien er nog mooier uit.

Sneeuw. Wauw! Wat was dat gaaf. Er lag gewoon een hele week sneeuw. Wij zijn iedere dag buiten geweest. We speelden in de sneeuw. Ook gingen we bijna iedere dag naar het bos. Dan namen we de slee mee. We hebben heerlijk gewandeld. Alles zag er zo mooi uit. Prachtig witte landschappen. Zonnetje wat door de bomen kwam. We hebben echt genoten. Onderweg dronken we warme choco. Zo konden we weer even opwarmen. Zoveel mooie foto’s mogen maken. Zo fijn om dan foto’s te hebben van een bijzonder moment.
Ja, dit was echt genieten.

Klik op een foto om hem te vergroten. Grote foto’s zien er nog mooier uit.

Pasgeboren baby’s, wat zien ze er zoet uit. Zo puur en ontspannen. En ook zo kwetsbaar en klein. Van Naemi mocht ik foto’s maken. Samen met haar mooie ouders en lieve broertjes. Alles ging vanzelf. Juda en Aron waren zo lief. Sari en Piet stonden ook heel natuurlijk op de foto. Lieve Naemi sliep door de fotoreportage heen. Af en toe deed ze haar oogjes open of dronk ze bij haar moeder. Wat ging het goed.

Tijdens een newborn lifestyle fotoreportage laat ik jullie genieten van jullie pasgeboren baby. Af en toe geef ik een aanwijzing hoe jullie mogen staan of zitten. Jullie mogen doen alsof ik er niet ben. Broertjes en zusjes geef ik af en toe een kleine aanwijzing op een speelse manier. Verder laat ik ze met rust. Als ze niet willen dan is dit niet erg. Als ze zien dat ik foto’s van jullie maak of foto’s van jullie baby maak dan worden ze vaak nieuwsgierig en dan komen ze vanzelf kijken bij de baby. Op dat moment maak ik foto’s. Zoveel mogelijk geniet momentjes probeer ik vast te leggen op beeld. Mooi voor later. Pure en ontspannen foto’s vind ik zo mooi. Tijdens de voedingen door maak ik foto’s van jullie kaartjes en jullie babykamer.

-Sari: ‘Mariëlle doet haar werk met passie en is goed in haar vak. Zij kreeg het voor elkaar onze twee jongens van 4 en 2 jaar oud aan het lachen te krijgen, ze voelden zich veilig bij haar. De sfeer is ongedwongen en daardoor is er een heel natuurlijk resultaat. Ik vond de communicatie met Mariëlle fijn, heel duidelijk vooraf over wat de bedoeling is. Fijn dat Mariëlle tijdens de shoot haar ideeën aandraagt omdat wij soms niet weten wat leuk is. Hierin maakten we graag gebruik van de kennis en professionaliteit van Mariëlle. Wij raden Mariëlle zeker aan!’

Lieve Sari, Piet, Juda, Aron & Naemi, wat vond ik het fijn om jullie op de foto te mogen zetten. Bedankt voor jullie waardevolle tijd.

Klik op een foto om hem te vergroten. Grote foto’s zien er nog mooier uit.

Jaaaaa! Dit is mijn nieuwe houten cadeaubon. Zo tof! Al een tijdje was ik op zoek naar een persoonlijke cadeaubon. Iets wat bij mij past. Iets origineels. Mijn vriend maakt houten decoratie. Deze worden gemaakt met een lasermachine. Daarnaast bouwt hij ook meubels. En toen kwam ineens het idee om een cadeaubon op hout te maken. Het ontwerp van de cadeaubon maakte ik op de computer. Jack zette het ontwerp in zijn programma om hem te kunnen laseren in de lasermachine. Nadat de lasermachine de cadeaubon had gelaserd schuurde ik de brandplekken weg. Er staat een hartje op de cadeaubon. Die wilde ik los hebben zodat die aan een touwtje vastgemaakt kon worden. Op de achterkant van de cadeaubon is mijn logo gelaserd. Het is mogelijk om de namen en waarde erin te laten laseren. Zo is het meer een geheel. En wat ben ik er blij mee. Stiekem ook wel trots op wat we hebben gemaakt.

Op mijn Instagram @mariellebenschop.fotografie staat een filmpje van het laseren van mijn cadeaubon. En er staat nog een filmpje op toen ik foto’s ging maken van mijn cadeaubon.

Oh, jongens, wat waren de kerst minishoots tof! Er kwamen gezinnen met gave kersttruien aan. Zelfs hondjes hadden een mooie kersttrui aan. Er werd warme choco gedronken. Bekers warme choco werden versierd met slagroom, marshmallows, candy canes en chocolade koekjes. Er werd gedanst in de sneeuw. Het zag er zo sfeervol uit. Ook de sneeuwmachine deed goed zijn werk. En het leukste was, doordat de kinderen en volwassenen de warme choco konden drinken en versieren kwamen ze al gauw los. De sfeer kwam erin. De foto’s zagen er spontaner uit. Het zag er zo leuk uit. We hebben allemaal zo genoten. En de reacties die ik na de kerst minishoots kreeg waren ook zo lief om te horen. In 2021 ga ik dus zeker weer kerst minishoots organiseren.

-Gwendolyn: ‘Superleuke fotoshoot gehad bij Marielle. Leuke sfeer en veel aandacht voor de details. Het resultaat was dan ook heel mooi! Bedankt!’

Lieve klanten, bedankt voor jullie gezellige momenten tijdens de kerst minishoots. Ook ik heb echt zo genoten.

Wat bofte ik met dit gezin. Het was zo fijn om foto’s van hun te mogen maken. Lieve Lloyd deed het zo goed. Speelde met stokken. Gooide bladeren in de lucht. Zocht kabouters. Belde aan bij bomen om te kijken of de kabouters thuis waren. Helaas deden de kabouters niet open… Brigiet is zwanger van hun tweede kindje. Ze is prachtig zwanger dus daar maakte ik natuurlijk ook foto’s van om dat vast te leggen. Ook maakte ik foto’s van Damien alleen. Dit deed hij zo leuk. Het ging allemaal vanzelf. Zo spontaan. Daar hou ik nou van.

Lieve Brigiet, Damien en Lloyd, bedankt voor jullie waardevolle tijd om jullie moment met elkaar vast te leggen op beeld.

Al jaren fotografeer ik met een prime lens. De 35mm 1.8. Een hele fijne lens die al jaren aan mijn camera vast zat. Haha. Soms miste ik het zoomen wel eens. Met een prime lens zoom je met je voeten. Maar soms wilde ik net wat dichterbij en dat ging niet. Dus besloot ik een zoomlens te kopen. De 24-70 2.8 s. Deze paste ook bij mijn systeemcamera die ik deze zomer kocht. Qua gewicht was het best even wennen. Maar je hebt het al snel door. Omdat ik mijn nieuwe lens wilde uitproberen besloot ik om met Niene naar het bos te fietsen. Niene liep vrolijk rond. Ze genoot van het stappen wat ze al zo goed kan. Ondertussen maakte ik veel foto’s. Af en toe vergat ik te zoomen. Oeps. Maar wauw! Wat maakt deze lens mooie foto’s. Hier zijn wat foto’s die ik van Niene maakte.

Enkele weken terug besloot ik om kerst minishoots te organiseren. Samen met Jack maakten we een mooi kraampje van steigerhout. Op het kraampje wilde ik spullen zetten om warme choco klaar te kunnen maken. In glazen potten deed ik marshmallows en candy canes. Versierde een saaie slagroom spuitbus met jute touw. Legde chocolade koekjes op een schaaltje. Deed chocolademelk in de pan die op een elektrische kookplaat stond. Hing een bordje aan het kraampje met de tekst ‘warme choco’. Schafte een sneeuwmachine aan voor het winterse effect. Zette wat hooibalen neer. Leuk weetje, de hooibalen zijn gemaakt van het gras waar de kerst minishoot was opgesteld. Legde warme plaids op de hooibalen. Versierde het kraampje in kerstsfeer. En de kerstbomen werden mooi versierd. Zelfs omroep Zeeland kwam langs om te filmen. Waarom? Op 19 oktober kocht ik twee kerstbomen bij een kerstbomen kweker. Ja, wie koopt er dan al twee kerstbomen? Nou, ik dus… Omdat ik de kerst minishoots wilde gaan promoten besloot ik om alles al klaar te zetten om zo foto’s te kunnen maken van de hele setting. Omroep Zeeland kwam erachter dat ik al zo vroeg met de kerst bezig was en kwam langs voor een interview voor op de televisie en radio. Zo tof. Was stiekem best zenuwachtig hoor. Maar wat was het leuk.

De kerst minishoots waren zelf ook een groot succes. In 2021 zal ik weer kerst minishoots gaan organiseren.

Dit is de link van Omroep Zeeland.
https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/123360/Voor-fotograaf-Marielle-uit-Axel-is-het-al-een-beetje-kerst?fbclid=IwAR0DymdOD-XzpY01SgQu_H9faqCMiuTxqrqd0O3XdIm5cX-w5ajhqjYrCZc

Hieper de piep, hoera! Niene 1 jaar.

Voor de verjaardag van Niene wilde ik een uitnodiging maken. Ik had een idee in mijn hoofd hoe ik de foto’s wilde hebben. Ging naar de bloemist om eucalyptus en gipskruid. Maakte daarvan twee kransen. Hing een gordijn aan twee boompjes. Zette haar poppenwagen neer met eucalyptus erin. Mijn vriend zat naast haar om haar op haar plekje te houden. Mijn camera is namelijk behoorlijk interessant voor Niene. Het resultaat is zo tof geworden. Ik vind het echt gaaf om een omgeving in te richten voor een fotoshoot.

Lieve Niene, wat ben ik trots op jou.

Hoe lief zijn deze mooie mensen? Zo leuk dat ik foto’s van hun mocht maken. Deze foto’s hebben we in het waterwingebied Oranjezon gemaakt. Ontzettend groot en prachtig gebied. Je komt er zelfs wilde paarden, herten en oer ossen tegen. Ze hebben zelfs foto’s gebruikt voor hun trouwkaart. Zo gaaf.

Lieve Matthijs en Joan, wat was het leuk om met jullie foto’s te mogen maken.

Mijn ouders vroegen aan mij of ik foto’s wilde maken van hun. Daar zei ik natuurlijk gelijk ‘ja’ op. Zo fijn om je eigen ouders op beeld vast te mogen leggen. De foto’s hebben we in het bos in Axel gemaakt. Binnenkort zal ik dus wat foto’s van mijn ouders tegen komen bij hun thuis. Zo tof om je eigen werk terug te zien.

Lieve papa en mama, bedankt voor jullie waardevolle tijd tijdens jullie fotoreportage.